Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un bebeluș de 5 luni a murit, după ce un medic din Comrat a refuzat spitalizarea micuțului

© Pixabay / Cimabuebebeluș
bebeluș - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Abonare
Caz șocant la Comrat. Un bebeluș de 5 luni a murit, după ce un doctor a refuzat spitalizarea micuțului. Medicul a fost condamnat la 2 ani de închisoare.
CHIȘINĂU, 22 iul – Sputnik. Un medic terapeut de la Spitalul Raional Comrat a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru malpraxis. Doctorul a refuzat spitalizarea unui bebeluș de cinci luni care suferea de o infecție respiratorie virală acută, iar în consecință, la scurt timp, băiețelul a murit.
”Procuratura UTA Găgăuzia, oficiul Comrat a demonstrat prin probe că, pe 25 iunie 2018, în calitate de medic de gardă, acesta nu a asigurat examinarea corespunzătoare și a refuzat spitalizarea unui copil de 5 luni care fusese transportat cu o infecție respiratorie virală acută. În consecință, băiețelul a decedat peste câteva ore, fiindu-i afectat sistemul respirator și cel cardiovascular”, se menționează în comunicatul emis de Procuratura Generală.
Bebeluș - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Societate
Un bebeluș de opt luni s-a înecat la Ialoveni după ce căruciorul a fost împins în lac
Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală. În urma rezultatelor expertizei medico-legale a fost stabilită vinovăția medicului. Oamenii legii au constatat că moartea micuțului ar fi putut fi evitată în cazul în care acesta ar fi primit tratament imediat. Astfel, inacțiunile medicului de gardă au dus la decesul copilului.
Drept urmare, doctorul a fost condamnat la doi ani închisoare cu suspendare pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldată cu decesul unui copil. De asemenea, el a fost privat de dreptul de a ocupa funcții în domeniul medicinii timp de trei ani.
Medicul în vârstă de 45 de ani, care activa timp de un an în cadrul Spitalului Raional Comrat, nu şi-a recunoscut vina.
Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.
Fluxul de știri
0