Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ucraina a trimis trupe la frontiera cu Rusia: Ce se întâmplă

© Sputnik / Стрингер /  / Accesați arhiva multimediaFrontiera dintre Ucraina și Polonia
Frontiera dintre Ucraina și Polonia - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Forțele armate ucrainene au desfășurat exerciții de respingere a unui atac aerian la frontiera cu peninsula Crimeea.
BUCUREȘTI, 21 iul – Sputnik. Forțele Armate ale Ucrainei (VSU) au efectuat exerciții de respingere a atacurilor aeriene la frontiera cu Crimeea, anunță ministerul ucrainean al Apărării pe Facebook.
„În cadrul unei pregătiri tactice a unităților de apărare antiaeriană (...) s-au desfășurat antrenamentele unităților sistemelor de rachetă “Buk” de respingere a unui atac aerian din partea unui inamic convențional”, se spune în comunicat.
O subdiviziune a sistemelor de rachetă au efectuat un marș de mai mulți kilometri, a desfășurat sistemele „Buk” pe pozițiile pregătite, a exersat operațiunile de căutare, detectare, capturare și însoțire a țintelor aeriene, apoi au efectuat trageri convenționale, specifică ministerul în comunicatul său.
Militarii ucraineni desfășoară frecvent exerciții la frontieră cu Crimeea. Astfel, din 28 iunie și până pe 10 iulie, în Marea Neagră s-au desfășurat manevrele comune cu NATO, Sea Breeze 2021, la care au participat cinci mii de militari, 40 de avioane și peste 30 de nave.
Russia: MAKS 2021 air show opens at Moscow's Zhukovsky airport - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2021
Video
Rusia: Spectacol aerian la deschiderea MAKS 2021 pe aeroportul Jukovski din Moscova
Din Ucraina sunt adresate periodic amenințări de preluare a Crimeei. Mai devreme, Petro Poroșenko, adresându-se musulmanilor ucraineni cu ocazia Eid al-Adha, a promis să readucă în decurs de un an peninsula sub controlul Kievului.
Moscova a declarat în mai multe rânduri că locuitorii Crimeei au votat pentru reunificarea cu Rusia în conformitate deplină cu dreptul internațional și Carta ONU. Așa cum a subliniat Vladimir Putin, problema Crimeei este “închisă definitiv”.
Fluxul de știri
0