Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Preşedintele Belarusului dă o lecție liderilor Occidentului!

© photo: courtesy of Press service of the President of the Republic of Belarus / Accesați arhiva multimediaPreşedintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2021
Abonare
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, dă o adevărată lecție liderilor Occidentului, făcându-i să plătească pentru propriile lor fapte.
BUCUREȘTI, 21 iul – Sputnik. Tupeul cu care liderii Occidentului au acuzat conducerea de la Minsk fără probe – iar ulterior au și trecut la sancțiuni - primește o replică dură din partea președintelui Lukașenko.
Astfel preşedintele belarus a anunțat că va permite trecerea emigranților din Orient către UE, deoarece nu e obligat să protejeze Uniunea Europeană – cea care a impus țării sancțiuni care-i afectează economia.
”Ne asfixiază, iar noi trebuie să-i protejăm?”, a declarat Lukaşenko subliniind că, după impunerea sancțiunilor și eliminarea finanțării UE pentru păzirea granițelor, Minskul ar trebui să suporte din banii săi această activitate… în beneficiul Uniunii Europene!
Ca atare, Belarusul le va permite emigranților să ajungă în UE, trecând granița Lituaniei. Anul aceste, circa 2 100 de migrați ar fi pătruns în Lituania anul acesta, dintre care aproximativ 1 400 numai de la începutul lunii iulie.
Президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Politică
Lukașenko a dispus să fie închisă în totalitate frontiera cu Ucraina
Foarte important este că marea majoritate sunt emigranți din țările distruse de SUA și partenerii din UE, prin invazii (neaprobate de Consiliul de Securitate), ca în cazul Irakului, sau prin susținerea unor rebeliuni armate, ca în cazul Siriei.
Ori, în acest caz, decizia președintelui Lukaşenko este o lecție dură și meritată pentru ipocritul Occident, care refuză să plătească pentru propriile crime și distrugeri săvârșite în Orient.
”Voi i-aţi chemat, daţi-le tot ce le trebuie, puneţi-i pe picior de egalitate cu cetăţenii voştri!”, a transmis Lukașenko ţărilor UE.
Reamintim că SUA, UE, Marea Britanie şi Canada au impus sancţiuni Belarusului acuzând așa zise fraudări ale alegerilor prezidenţiale de anul trecut – acuzații niciodată probate – dar și a reprimării manifestaţiilor opoziţiei.
Asta în condițiile în care în Franța și SUA au avut loc confruntări grave între manifestanți și forțele de ordine, soldate cu victime.
De asemenea, alte au survenit după incidentul cu avionul și arestarea bloggerului ”opozant”, un alt incident asupra cărora nu există decizii ale vreunei instanțe care să certifice vinovăția Minskului.
Fluxul de știri
0