Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru cetăţenii ruşi: Cum pot intra acum în Moldova

© Sputnik / Mihai CarausAmbasada Federatiei Ruse în Moldova
Ambasada Federatiei Ruse în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2021
Abonare
Rusia a fost inclusă de către Ministerul Sănătății din Moldova în lista statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, clasificate ca „zona roșie”. Astfel, cetățenii Federației Ruse vor trebui să respecte regimul de autoizolare, dar cu unele excepții.
CHIȘINĂU, 17 iul - Sputnik. Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a scris pe pagina de Facebook care este noua procedură de intrare a cetățenilor ruși în țara noastră.
Reprezentanții anunță că noile modificări au intrat în vigoare în conformitate cu Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 17 iulie 2021.
Ministerul Sănătății din Moldova a întocmit lista țările cu risc epidemiologic crescut sau scăzut de transmitere a COVID-19, clasificate, respectiv, în zonele „roșii” și „verzi”, care vor fi actualizate o dată la șapte zile.

"Rusia este inclusă pe lista țărilor din" zona roșie ". Pentru persoanele care vin în Republica Moldova din Federația Rusă, se va aplica un regim de autoizolare de 14 zile, inclusiv deținătorii pașapoartelor diplomatice și de serviciu", se arată în postarea publicată.

Excepții de la regimul de autoizolare se fac pentru persoanele care dețin un certificat de vaccinare anti-COVID-19, copii sub șase ani, copiii cu vârstele cuprinse între șase și 18 ani care au un certificat negativ la COVID-19, persoanele cu certificat care arată prezența anticorpilor în organism și persoanele aflate în tranzit.
Persoanele care nu mai vor să stea în carantină pot face un test la COVID-19 după 7 zile de autoizolare.
Fluxul de știri
0