Colațchi: „Oameni buni” sau specialiști - Cine va ajunge în Guvern

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2021
Abonare
Politologul Angela Colațchi a analizat dacă noua guvernare are suficienți specialiști care să conducă noile ministere și departamente. Expertul a explicat în Studioul Sputnik Moldova cine ar putea ajunge în Guvern.
CHIȘINĂU, 20 iul - Sputnik. Recent, președintele Maia Sandu a declarat că multe funcții de conducere din instituțiile statului pot fi ocupate de „oameni buni” care nu vor fi pe deplin competenți în diverse domenii, dar vor fi cinstiți și incoruptibili.
După alegerile parlamentare anticipate, Partidul Acțiune și Solidaritate a preluat puterea deplină în stat, iar acum această formațiune politică va trebui să formeze un nou guvern. PAS are suficienți oameni pentru asta? Răspunsul la această întrebare a fost oferit în studioul Sputnik Moldova, de către doctorul în științe politice Angela Colațchi.
„În timpul său, în 2001, comuniștii, care au preluat majoritatea constituțională în Parlament, au făcut cumva față acestui lucru. Acum, cred că, dacă PAS nu are membri de partid demni să ocupe o funcție sau alta, atunci fracțiunea poate negocia și cu alte partide politice”, a declarat Colațchi.
Potrivit expertului, PAS a încercat anterior să conducă Executivul în 2019, atunci când a avut puțin timp ca să lucreze. Colațchi este de părere că acum ar trebui să urmărim o nouă încercare de acest gen. Politologul a menționat că PAS are doi candidați la funcția de prim-ministru - Natalia Gavrilița și Igor Grosu.
Anatol Țăranu - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Analize și opinii
Țăranu: Moldova nu se va mai bucura de încrederea oarbă a Occidentului
„Cred că vor putea forma un guvern. Eu bănuiesc că ei au deja candidați pentru principalele funcții în Executiv”, a spus Colațchi.
În ceea ce privește programul noului cabinet de miniștri, expertul nu a exclus că acesta ar fi o continuare a punctelor și promisiunilor pe care președintele Maia Sandu le-a făcut în timpul campaniei sale electorale de anul trecut.
Fluxul de știri
0