Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce unele gadgeturi noi nu mai pot fi reparate? Ce spun experții

© Pixabay / amar-rockzUn smartphone
Un smartphone - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Abonare
Marile companii îngreunează premeditat repararea dispozitivelor, susține directorului portalului iFixit.
CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Producătorii de gadgeturi controlează piața pieselor de schimb, îngreunând în mod deliberat repararea dispozitivelor, a declarat directorul general al portalului de reparații a tehnicii iFixit, Kyle Wiens, citat de ZDNet.
Patriarhul Chiril - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2019
Rusia
Patriarhul Kiril, despre gadget-uri și venirea lui Antihrist - Video
În cadrul unor audieri publice, dedicate drepturilor utilizatorilor la reparația bunurilor în SUA, Wiens a oferit câteva exemple cum corporațiile împiedică reparațiile. Astfel, compania Samsung nu permite furnizorilor de acumulatoare și căști să le vândă pentru refacerea modelelor defectate.
Totodată, au fost menționați și alți producători de dispozitive. Apple, potrivit lui Wiens, trimite la reciclare loturi imense de noi piese de schimb, refuzând să le vândă altor firme. Microsoft în laptopurile Surface au lipit fără niciun motiv tehnic acumulatorul de corpul dispozitivului, ceea ce face imposibilă schimbarea lui, reducând termenul de exploatare a computerului.
Portalul iFixit consideră că toți consumatorii trebuie să beneficieze de informații obiective cu privire la posibilitatea de a repara un dispozitiv sau altul, fapt care determină o alegere corectă.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0