Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reîncepe nebunia cu Statul Islamic: Coincidență cu schimbarea conducerii SUA

CC0 / VOA / Daesh fighterDaesh fighter
Daesh fighter - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Abonare
Cel mai sângeros atentat din ultima perioadă a fost revendicat de cunoscuta organizație teroristă Statul Islamic – se confirmă temerile că după venirea la putere a democraților în SUA va reizbucni fenomenul terorist.
BUCUREȘTI, 20 iul – Sputnik. Organizația teroristă Statul Islamic* a revenit în atenție revendicând atentatul sângeros de luni de la Bagdad, în care au fostbiden ucise 30 de persoane.
Într-un mesaj transmis pe Telegram, Statul Islamic dă și numele celui care s-a aruncat în aer, detonându-și centura cu explozibili, un anume Abu Hamza Al-Iraqi – după numele adoptat odată cu trecerea la gruparea așa zis ”jihadistă”.
Президент США Джо Байден во время своей первой официальной пресс-конференции в качестве президента в Вашингтоне, США - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2021
NUCLEARA: Legătura dintre Joe Biden și terorismul islamist
Așa cum mai mulți analiști au atras atenția, este posibil să observăm o ”coincidență” – odată cu revenirea la putere a democraților americani, specializați în acțiuni destabilizatoare și intervenții în alte zone ale globului, ”terorismul” să reînceapă, mai ales așa zisul Stat Islamic*.
Gruparea teroristă este negată de lumea Islamului ca având vreo legătură cu credința – iar faptele sale sunt repudiate de credincioșii Profetului.
De exemplu, atentatul de luni dintr-o piață publică a din Bagdad, a fost comis în ajunul sărbătorii musulmane Eid al-Adha, când musulmanii se pregăteau de această sărbătoare.
Apariția Statului Islamic este controversată – cel care a înființat-o (Abu Bakr al Bagdadi) ieșind dintr-o detenție de 5 ani într-o închisoare CIA, dar nu afectat – ci cu planuri bine făcute și cu surse financiare remarcabile.
Din dezvăluirile Wikileaks, rezultă legături între conducerea de atunci a SUA și grupări teroriste din acea perioadă. Inclusiv actualul consilier pe probleme de securitate al lui Joe Biden apare în aceste scurgeri de informații.
Reamintim că luni un atentator s-a autodetonat într-o piaţă comercială situată în zona Al-Waheilat, în cartierul Sadr City din Bagdad, explozia ucigând 30 de persoane și rănind alte zeci.
*Organizație teroristă interzisă în Rusia
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0