Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dosar penal pe cazul militarului împușcat zilele trecute în Transnistria

© Sputnik / Mihai CarausVarnița
Varnița - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Abonare
Un dosar penal a fost pornit în cazul decesului militarului de 18 ani, împușcat din mitraliera unui tanc în timpul unor exerciții de tragere în stânga Nistrului.
CHIȘINĂU, 20 iul – Sputnik. Direcției Investigații Militare al așa-numitului Comitet de Investigații din regiunea transnistreană a inițiat un dosar penal pe cazul militarului împușcat. Într-un comunicat de presă al Comitetului este precizat că tânărul a fost ucis pe 16 iulie în timpul antrenamentelor de tragere pe poligonul de la Tiraspol.
„În aceeași zi, Direcția Investigații Militare al Comitetului de Investigații al Transnistriei a deschis un dosar penal pentru încălcarea regulilor privind folosirea armelor, care a dus la decesul din imprudență al persoanei”, este precizat în comunicat.
Визит министра обороны РФ С. Шойгу в Молдавию - Sputnik Moldova, 1920, 17.06.2021
Politică
Transnistria spulberă iluziile NATO
Conform informațiilor preliminare, împușcătura a avut loc în timpul verificării mitralierei tancului. Persoana care a efectuat această acțiune este adjunctul comandantului Ivan Malohovschii. El nu s-a asigurat că nu sunt persoane în sectorul de tragere, a deschis receptorul mitralierei Kalașnikov de pe turela tancului pentru a o verifica, ceea ce a dus la împușcarea șoferului tancului respectiv. Tânărul de 18 ani a decedat pe loc.
Ivan Malohovschii a fost reținut, iar pe 17 iulie judecătoria de la Tiraspol i-a stabilit măsura preventivă sub formă de detenție. În prezent, ancheta este continuată de un grup de anchetatori Direcției respective a Comitetului de investigații al Transnistriei.
De precizat că Biroul politici de reintegrare s-a autosesizat în legătură cu incidental tragic care s-a produs pe 16 iulie 2021 în regiunea transnistreană. Biroul a solicitat organelor de drept să investigheze acest incident în regim de urgență și să întreprindă acțiunile legale ce se impun.
La fel, a fost atrasă atenția Oficiului Avocatului Poporului și partenerilor internaționali asupra necesității de a monitoriza acest caz în regim prioritar și de a acorda toate formele de asistență disponibile și relevante în acest sens.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0