Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zelenski merge în Georgia să se întâlnească cu Sandu

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Abonare
Președintele Ucrainei va participa la lucrările Conferinței internaționale de la Batumi împreună cu președinții Moldovei și Georgiei, precum și cu șeful Consiliului European.
CHIȘINĂU, 19 iulie - Sputnik. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, întreprinde luni o vizită de lucru în Ucraina, relatează RIA Novosti. Agenda vizitei include întâlniri cu președinții Moldovei, Georgiei și cu șeful Consiliului European, notează agenția, citând serviciul de presă al președinției de la Kiev.
Флаг Евросоюза в главном здании Совета Европы в Страсбурге - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Politică
Criză în politica UE: de la proiecte de proporții, la un „trio asociat”
"Zelensky va efectua o vizită de lucru în Georgia pe 19 iulie în vederea începerii activității formatului ”Trio Asociat” Ucraina, Georgia și Moldova la nivelul șefilor de stat. Liderii celor trei țări vor semna o declarație a summitului ”Trio Asociat” și vor avea o întâlnire comună cu președintele Consiliului European Charles Michel", este menționat în comunicat.
Potrivit serviciului de presă, în cadrul vizitei Zelensky va participa și la cea de-a 17-a Conferință internațională de la Batumi „Trei state - o singură alegere: Georgia, Moldova și Ucraina în acțiune”. Anterior, serviciul de presă al președintelui Moldovei a anunțat că la aceasta va participa și Maia Sandu.
Ucraina, Georgia și Moldova au semnat un memorandum privind înființarea „Trio Asociat” pe 17 mai 2021, la Kiev. Documentul subliniază aspirațiile europene ale celor trei parteneri asociați ai UE și ambițiile lor de a deveni membri ai Uniunii Europene. „Trio Asociat” este un format trilateral în care Ucraina, Georgia și Moldova își coordonează eforturile privind integrarea europeană.
Fluxul de știri
0