Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un ciclon puternic se apropie de Moldova: Cum ne va afecta

© Pixabay / FelixMittermeierDescărcări electrice
Descărcări electrice  - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Abonare
De Ucraina se apropie un ciclon, iar în această după-amiază se așteaptă deja furtună și ploi cu grindină. Va fi sau nu afectată Moldova de ciclonul care ajunge în țara vecină - ce spun specialiștii.
CHIȘINĂU, 19 iul - Sputnik. Serviciul de Urgență de Stat din Ucraina este în alertă din cauza vremii nefavorabile, a fost instituit Cod galben de pericol. Serviciul Hidrometeorologic al țării vecine a anunțat ploi cu grindină și furtună.
Inundații în România - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Societate
Dezastru aseară la Cluj: Atenție la ce se poate întâmpla în următoarele două zile
„Pe 19 iulie se vor înregistra ploi semnificative în Carpați, în vest, iar după-amiază - și în nord, regiunile Vinnîțea, Cerkasî și Kirovograd. Totodată, în unele regiuni sunt prognozate grindină și furtuni de 15-20 m/s”, anunță Serviciul de Urgență de Stat din Ucraina.
Deși suntem vecini cu Ucraina, meteorologii de la noi susțin că ciclonul care se apropie de această țară nu ne va afecta și pe noi. Chiar și așa, vremea se va răcori un pic în următoarele zile, susțin specialiștii. 
„La noi o să înceapă o perioadă de instabilitate atmosferică, dar ciclonul care este în Ucraina nu o să ne afecteze și pe noi. Ploile pe care le așteptăm vor fi izolate și nu este exclus ca pe alocuri să avem ploi puternice. (...) Temperaturile sunt într-o tendință de scădere. Azi vom mai avea temperaturi destul de ridicate, după care temperaturile vor scădea ușor. Vom avea temperaturi mai confortabile”, a menționat meteorologul Ghenadie Roșca. 
Precizăm că duminică și România a fost afectată de grindină și vreme instabilă. Zone întregi din municipiul Cluj-Napoca, dar și localități limitrofe au fost lovite aseară de o furtună puternică, însoțită de grindină.
Meteorologii din România anunță că și în următoarele zile se așteaptă fenomene meteo severe în mai multe zone al țării. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0