Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Specialiștii au dezvăluit care sunt noile simptome ale coronavirusului

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaМедицинские работники в городской клинической инфекционной больнице имени И. С. Жекеновой в Алма-Ате, где проходят лечение больные с COVID-19.
Медицинские работники в городской клинической инфекционной больнице имени И. С. Жекеновой в Алма-Ате, где проходят лечение больные с COVID-19. - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Abonare
Ministrul rus al sănătății a atenționat asupra unor noi simptome ale coronavirusului, care sunt similare cu angina.
CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Noile tulpini de coronavirus au unele simptome care nu fuseseră constatate până acum, a declarat ministrul rus al Sănătății, Mihail Murașko, într-un interviu cu Naila Asker-zade la postul TV ”Russia 24”, citat de RIA Novosti.
"Există uneori unele manifestări intestinale. Mai des, manifestări similare cu angina, dar și o serie de altele", a spus el.
Potrivit ministrului, virusul a început să se răspândească mai repede, adică a devenit mai contagios.
El a adăugat că persoanele vaccinate reprezintă aproximativ 2,5 la sută din numărul total al celor infectați. În majoritatea cazurilor, boala decurge într-o formă ușoară, 95% dintre pacienți nici nu au nevoie de spitalizare.
Aplicație stop covid în smartphone - Sputnik Moldova, 1920, 25.03.2021
Societate
Ghid pentru cei cu simptome de infectare cu COVID-19: Detalii
În ultimele 24 de ore, în Rusia au fost înregistrate 24 633 de cazuri noi de COVID-19, au murit în urma complicațiilor provocate de boală 719 persoane, 18 764 de pacienți au fost externați.
În total, 5.982.766 de cetățeni ruși s-au fost infectați cu coronavirus în perioada pandemiei, dintre care 149.138 au murit, iar 5.359.995 de pacienți au fost vindecați.
La nivel mondial, conform ultimelor date ale OMS, se atestă 188,6 milioane de persoane infectate, iar potrivit estimărilor Universității Johns Hopkins, numărul acestora a depășit deja 190,4 milioane. Peste patru milioane de oameni nu au putut fi salvați. Cea mai dificilă situație se atestă în SUA, India și Brazilia. Rusia, potrivit OMS, ocupă în această listă locul patru.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0