Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Raportul CEC a ajuns la Curtea Constituțională: Când vor fi validate alegerile

© Sputnik / Mihai CarausКонституционный суд Молдавии
Конституционный суд Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Abonare
Curtea Constituțională a recepționat raportul Comisiei Electorale Centrale de confirmare a alegerilor parlamentare anticipate.
CHIȘINĂU, 19 iul - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a transmis astăzi la Curtea Constituțională raportul și hotărârea cu privire la totalizarea rezultatelor alegerilor anticipate din 11 iulie.
Заседание Парламента 06/03/2020  - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Politică
CEC a validat mandatele deputaților aleși: Lista celor care intră în Parlament
Au fost recepționate de către CC și procesele-verbale privind totalizarea rezultatelor alegerilor, întocmite de organele electorale, precum și alte documente electorale pentru validarea mandatelor de deputat și a confirmării listelor candidaților declarați supleanți, în vederea confirmării rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate. 
De precizat, până la 25 iulie inclusiv, Înalta Curte urmează să confirme sau infirme legalitatea alegerilor pentru Parlamentul Republicii Moldova, să valideze mandatele deputaților aleși și să confirme lista candidaților supleanți. Ulterior, Curtea Constituțională va transmite Parlamentului procesul verbal cu privire la rezultatele alegerilor, însoțit de avizul Curții Constituționale și hotărârea privind validarea mandatelor de deputat. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0