“Kazahtelekom” a lansat cu sprijinul Huawei prima rețea rezervată FWA

CC BY-SA 4.0 / Yaken hgar / Один из офисов АО "Казахтелеком"
Один из офисов АО Казахтелеком - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Abonare
În Kazahstan a fost lansată prima rețea de acces la wireless fix, care va permite conectarea la internet fără cablu mai mulți abonați.
MOSCOVA, 19 iul – Sputnik. Compania Huawei a oferit celui mai mare operator de telecomunicații din Kazahstan – SA Kazahtelekom stații de bază 4T4R, care vor permite instalarea primei rețele de acces wireless la internet fix prin interfață radio (FWA), anunță Huawei.
Rețeaua este una din primele rețele FWA din lume, care operează pe o bandă dedicată de 2300 Mhz pentru oferirea serviciilor la scară largă gospodăriilor casnice, se menționează în comunicat.
Pentru implementarea rețelei sunt utilizate stații de bază 4T4R, care asigură o capacitate mare a rețelei pentru abonații cu frecvență fixă și oportunitate pentru agregarea câtorva cu frecvență purtătoare în viitor.
În instalarea rețelei FWA s-a optat pentru tehnologia LTE, care asigură cea mai mare eficiență de utilizare a frecvenței radio în banda 2300 MHz și permite oferirea serviciilor SIM-based în baza rețelei.
“Totodată, utilizăm banda dedicată cu o frecvență de 20 MHz, adică este o rețea deplin dedicată doar abonaților la wireless fix. În afară de această, am recurs la abordarea așa-numitului IP breakout, în tehnologia noastră este utilizată conexiunea dedicată PGW la rețea pentru abonații FWA”, a explicat directorul pentru inovații al Kazahtelecom, Nurlan Meirmanov.
Adjunctul directorului general “Huawei Technologies Kazakhstan”, Qu Fei, a menționat că proiectul Kazahtelecom reprezintă un un bun exemplu pentru alți operatori staționari, care trebuie să rezolve sarcina acoperirii sectorului privat, unde nu există acces prin cablu. “Totodată, aceasta rețea va fi pregătită pentru migrarea la tehnologia 5G după efectuarea unei mici lucrări de modernizare, ceea ce va permite sporirea capacității rețelei și oferirea serviciilor eMBB”, a mai adăugat el.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0