Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au primit rapelul "Sputnik V" : Câți oameni au fost la maratonul din weekend

© Sputnik / Mihai CarausMaraton-rapel de vaccinare cu "Sputnik V"
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Abonare
În jur de 3 900 de persoane au primit rapelul cu "Sputnik V" în cadrul maratonului organizat sâmbătă, la Palatul Republicii. 
CHIȘINĂU, 19 iul - Sputnik. Aproape 3 900 de persoane au mers sâmbătă, 17 iulie, la Palatul Republicii pentru a primi cea de-a doua doză de vaccin "Sputnik V". Despre acest lucru a anunțat municipalitatea, care a precizat că până la ora 09:00 s-a reușit imunizarea a 2 800 de oameni.
A început vaccinarea cu rapelul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2021
Societate
Maratonul-rapel de vaccinare cu "Sputnik V" - în imagini
Ion Ceban a precizat în cadrul ședinței de luni a Primăriei că i-a solicitat Direcției generale asistență socială și sănătate să extindă capacitatea Centrului municipal de vaccinare anti COVID-19, unde există spații suficiente, pentru a dubla numărul punctelor de imunizare.
„Noutatea bună este că în prezent avem vaccinuri suficiente și diferite. Cât privește rata de imunizate în municipiul Chișinău, aceasta este încă una modestă. Deși avem cele mai bune rezultate la nivel de republică. Îmi doresc ca în Chișinău fiecare zi să fie cu maraton de vaccinare, pentru a atinge rata de 70% și capitala să devină zona cu risc scăzut de COVID, iar locuitorii să fie sănătoși și protejați", a precizat Ion Ceban.
Edilul-șef a menționat că autoritățile locale examinează amplasării punctului mobil de vaccinare în zilele de weekend la Piața Centrală. Astfel, mai multă lume să poată se se imunizeze împotriva COVID-19.
Conform datelor oficiale, de la începutul campaniei de vaccinare peste 864 de persoane s-au vaccinat, dintre care 359 869 s-au imunizat și cu a doua doză. Datele arată că în Capitală au fost vaccinate 223 334 de persoane.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0