Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Unde staționează astăzi cele două puncte mobile de vaccinare împotriva COVID-19

© Sputnik / Mihai CarausAu fost lansate punctele mobile de vaccinare
Au fost lansate punctele mobile de vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2021
Abonare
Adresele unde se vor afla astăzi cele două puncte mobile de vaccinare, un autobuz și un troleibuz, amplasate în municipiul Chișinău.
CHIȘINĂU, 18 iul - Sputnik. Cele două vehicule staționează, conform unui grafic, în locuri prestabilite în Chișinău și în suburbii. Astfel, pe parcursul zilei de astăzi, troleibuzul transformat în centru mobil de imunizare se află în sectorul Ciocana, la intersecția străzilor Alecu Russo și Meșterul Manole.
Autobuzul amenajat în centru mobil de vaccinare se află în satul Ciorescu, pe strada Alexandru cel Bun, 11, lângă Centrului de Sănătate.
La punctele mobile de vaccinare poate să se imunizeze oricine, indiferent de viza de reședință și locul de trai. Vaccinarea se poate face doar în baza actului de identitate. 
După imunizare, fiecare persoană primește certificatul care confirmă ca i-a fost administrată prima doză și este informată despre data pentru cea de-a doua doză.
Punctele mobile includ zona de triaj, zona de vaccinare și zona de monitorizare. La fel, a fost amenajat un spațiu special pentru eventualele cazuri de complicații post-vaccinare.
Scopul acestei campanii este de a facilita accesul populației la vaccinarea anti-COVID-19, în special, imunizarea tuturor doritorilor în imediata apropiere a locului de trai sau de muncă.
Până în prezent în Republica Moldova s-au administrat peste 861 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0