Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-au schimbat regulile de purtare a măștii: Iată unde este obligatorie

© Sputnik / Mihai CarausMedicina
Medicina - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
S-au schimbat regulile de purtare a măștii. De mâine, 19 iulie, masca trebuie purtată nu doar în spațiile publice închise, ci și în spațiile publice deschise. Iată în care condiții.
CHIȘINĂU, 18 iul - Sputnik. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică s-a reunit în ședință și a adoptat o nouă hotărâre care prevede inclusiv purtatul măștii. 
Парк - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2021
Societate
TEXTUL INTEGRAL al hotărârii Comisiei Sănătate Publică: Iată ce schimbări intră în vigoare
Astfel, s-a stabilit că masca trebuie purtată nu doar în spațiile publice închise, ci și în spațiile publice deschise, în cazul în care nu este posibilă respectarea distanței fizice.
Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.
În hotărârea de astăzi a CNESP se regăsesc și prevederi ce se referă la regulile de trecere a frontierei Republicii Moldova, intensificarea procesului de vaccinare și alte măsuri de protecție împotriva COVID-19.
Noi schimbări au fost introduse și în sectorul HoReCa. Pentru a participa la petreceri, invitații vor trebui să completeze fișe ce conțin nume, prenume, IDNP, număr de telefon, e-mail, adresa de domiciliu. Asta va fi obligatoriu doar în cazul petrecerilor cu ocuparea a cel mult 50% din numărul de locuri în spațiile închise Se recomandă desfășurarea evenimentelor în spații deschise.
Autoritățile menționează că noile prevederi sunt necesare „în contextul riscului sporit de import al noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum și de răspândire ale acestora pe teritoriul țării”.
Avem sau nu tulpina Delta în Moldova? Specialiștii au prezentat rezultatele testelor>>>
Pentru ultimele 14 zile, incidența COVID-19 a constituit 26 de cazuri la 100 000 persoane. De asemenea, în ultima perioadă, rata fatalității a crescut de la 2 la 3,13 decese din 100 cazuri de îmbolnăviri, iar rata de contagiozitate  s-a majorat de la 0,75 în săptămâna a 21-a din anul curent la 1,05 în săptămâna a 27-a.
În țara noastră, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început la data de 2 martie 2021. 
Până astăzi, au fost administrate peste 861 de mii doze de vaccin.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0