Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi reguli anti-COVID în Moldova: Cum se vor organiza nunțile și cumetriile

© Pixabay / TakmeomeoSimbol romantic
Simbol romantic - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2021
Abonare
CNESP s-a întrunit din nou în ședință și a aprobat o hotărâre care prevede noi reguli anti-COVID-19. Decizia vizează și organizarea evenimentelor festive.
CHIȘINĂU, 18 iul - Sputnik. Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a întocmit noi reguli împotriva COVID-19 valabile pe întreg teritoriu al țării. Astfel, cei care planifică organizarea de nunți și cumetrii în această vară trebuie să țină cont de noile restricții impuse de autorități.
Люди на улице - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2021
Societate
Noi schimbări importante: Comisia Națională de Sănătate Publică a adoptat o nouă hotărâre
Potrivit deciziei CNESP, în interiorul unităților de alimentație publică se va admite un număr limitat de persoane, astfel încât să fie asigurată o suprafață minimă de 4 m pătrați pentru fiecare persoană.
Totodată, se permite desfășurarea evenimentelor festive cu caracter unic în cadrul unităților de alimentație publică, cu ocuparea a cel mult 50 la sută din numărul de locuri în spațiile închise din cadrul unităților, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19.
Organizatorii de evenimente sunt obligați să întocmească o listă a participanților, cu evidența epidemiologică, în care vor indica numele, prenumele, IDNP-ul, un număr de telefon, e-mail, dar și adresa de domiciliu al participanților. Specialiștii în sănătate recomandă desfășurarea evenimentelor în spații deschise.
Pentru ultimele 14 zile, incidența COVID-19 a constituit 26 de cazuri la 100 000 persoane. De asemenea, în ultima perioadă, rata fatalității a crescut de la 2 la 3,13 decese din 100 cazuri de îmbolnăviri, iar rata de contagiozitate s-a majorat de la 0,75 în săptămâna a 21-a din acest an la 1,05 în săptămâna a 27-a.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0