Inundații catastrofale în Germania: A fost declarată stare de urgență

© AFP 2024 / CHRISTOPH REICHWEINInundații în Germania
Inundații în Germania - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2021
Abonare
După ploile torențiale care au cuprins o parte a Germaniei, în Bavaria Superioară a fost declarată stare de urgență din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren.
CHIȘINĂU, 18 iul - Sputnik. Stare de urgență a fost declarată în districtul administrativ al Bavariei Superioare din cauza inundațiilor și alunecărilor de teren cauzate de ploi abundente, a raportat DPA, citând serviciile de salvare.
"Există o mulțime de alunecări de teren acum, pompierii sunt supraîncărcați", a declarat sâmbătă seara un purtător de cuvânt al centrului unificat de control din Traunstein", relatează agenția, citată de RIA Novosti.
Berchtesgaden și Bischofswiesen din sud-estul Bavariei au fost deosebit de afectate. Unele case au fost deja curățate de consecințele alunecărilor de teren, populația este îndemnată să părăsească subsolurile și să evite străzile, deoarece apa curge prin ele, scrie DPA.
Затопленный центр города Хаген - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Inundații grave în Germania: Mai multe persoane au murit - VIDEO
În plus, inundațiile au lovit și Elveția saxonă la granița Germaniei și a Republicii Cehe, unele așezări au fost izolate, legătura feroviară a fost întreruptă. Autoritățile germane apreciază situația de acolo ca fiind „tensionată, dar gestionabilă”.
După ploile abundente miercuri seară, au început a fi inundate așezări în statele federale Renania-Palatinat și Renania de Nord-Westfalia. Dezastrul a dus la distrugerea podurilor și drumurilor, la ruperea liniilor electrice. Conform ultimelor date, 141 de persoane au murit, sute au fost rănite.
În vestul Germaniei a fost declarat regim de catastrofă militară. 850 de soldați din Bundeswehr participă la eliminarea consecințelor dezastrului.
Inundațiile au avut loc nu numai în Germania, ci și în Belgia și Olanda.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0