Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru pesoanele care stau în carantină: Cum pot evita autoizolarea de 14 zile

© Sputnik / Mihai CarausКишинев люди город
Кишинев люди город - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2021
Abonare
Persoanele care se află în carantină obligatorie după ce au intrat pe teritoriul țării noastre pot evita autoizolarea de 14 zile. Iată cum pot face acest lucru.
CHIȘINĂU, 18 iul - Sputnik. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică s-a întrunit din nou în ședință și a aprobat o hotărâre care prevede noi reguli anti-COVID în Republica Moldova.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2021
Societate
Ultima oră! Noi schimbări la traversarea frontierei - hotărârea Comisiei Sănătate Publică
O decizie luată de autoritățile în sănătate îi vizează pe cei care se află în autoizolare după ce au intrat pe teritoriul țării. Astfel, specialiștii au stabilit modalitatea prin care persoanele aflate în carantină pot evita acest regim.
”Persoanele care se află în regim de autoizolare, indiferent de zona din care au sosit, pot întrerupe acest regim după a 7-a zi dacă efectuează un test PCR COVID-19, iar rezultatul acestuia este negativ”, se arată în decizia CNESP.
Pentru ultimele 14 zile, incidența COVID-19 a constituit 26 de cazuri la 100 000 persoane. De asemenea, în ultima perioadă, rata fatalității a crescut de la 2 la 3,13 decese din 100 cazuri de îmbolnăviri, iar rata de contagiozitate s-a majorat de la 0,75 în săptămâna a 21-a din acest an la 1,05 în săptămâna a 27-a.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0