Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID-19 la maratonul de la Cetatea Sorocii - FOTO

© SputnikCetatea Soroca
Cetatea Soroca - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2021
Abonare
Au vizitat Cetatea Soroca şi s-au vaccinat împotriva COVID-19. Este vorba de 270 de persoane care au ales să se protejeze de virus şi să fie în siguranță.
CHIȘINĂU, 18 iul - Sputnik. La Cetatea Sorocii s-a organizat astăzi un maraton de vaccinare. Potrivit Ministerului Sănătății, în cadrul maratonului s-au vaccinat 270 de persoane.
"Pentru următoarea perioadă, planificăm mobilizarea echipelor mobile în mai multe localități, mai ales în zonele rurale pentru a creşte rata de acoperire vaccinală până la începutul toamnei, atunci când am putea avea un alt val de îmbolnăviri", a spus secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.
În prezent, în toată țara, activează 535 puncte de vaccinare împotriva COVID-19.
Amintim că astăzi, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică s-a întrunit în ședință pe 17 iulie și a aprobat noi reguli împotriva răspândirii COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, s-a decis ca conducătorii instituțiilor, întreprinderilor, organizațiilor, agențiilor și instituțiilor, indiferent de forma de activitate, să încurajeze angajații să se vaccineze împotriva COVID-19. 
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2021
Societate
Vaccinarea devine obligatorie în Moldova? Iată ce prevede noua hotărâre a CNESP
Autoritățile își propun ca până la 1 septembrie să se atingă rata de vaccinare în rândul angajaților de minimum 70 la sută.
Decizia vine după ce acum câteva zile Consiliul consultativ de sănătate publică pe lângă prim-ministru s-a întrunit în ședință și a discutat despre posibilitatea recurgerii la vaccinarea obligatorie a unor categorii de cetățeni activitatea cărora presupune contactul direct cu cetățenii. 
Autoritățile au declarat atunci că vaccinarea obligatorie a acestor categorii de persoane ar fi necesară pentru a nu permite răspândirea în Moldova a tulpinilor Delta, Delta+ și Lambda. Asta deși în acel moment nu era încă niciun caz confirmat al acestor tuplini în țara noastră, iar în hotărârea din 17 iulie a Comisiei se menționează că probele trimise la un laborator din Germania au arătat că în țara noastră este prezentă doar tulpina Alfa (britanică). 
Autoritățile competente din Republica Moldova au expediat laboratorului de referință din Germania probe prelevate de la persoane bolnave, iar rezultatele au arătat, până în prezent, prezența doar a tulpinii Alfa (britanice) a virusului.
Cunoscutul avocat Iulian Rusanovschi a criticat atunci discuțiil din cadrul Consiliului consultativ de sănătate publică privind posibilitatea recurgerii la „vaccinarea obligatorie a unor categorii de persoane activitatea cărora presupune contactul direct cu cetățenii”. 
Avem sau nu tulpina Delta în Moldova? Specialiștii au prezentat rezultatele testelor>>>
De la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova s-au administrat peste 864 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0