Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul a comentat materialul din Guardian despre susținerea lui Trump în 2016

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaЗаместитель руководителя администрации президента РФ – пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков
Заместитель руководителя администрации президента РФ – пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2021
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat materialul din Guardian în care se susține că Putin a autorizat personal susținerea lui Trump în alegerile din 2016.
BUCUREȘTI, 16 iul – Sputnik. Articolul publicat de Guardian, în 2016, potrivit căruia autoritățile ruse ar fi “convenit” asupra susținerii lui Donald Trump este un fake și un neadevăr, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov.
“Am comentat în mai multe rânduri acest lucru, cred că nu mai am ce adăuga. E o minciună ordinară, un fake clasic, un model”, a spus Peskov, fiind întrebat dacă într-adevăr președintele rus, Vladimir Putin, a dat personal indicații în anul 2016 pentru sprijinirea în alegeri a lui Trump.
Anterior, Peskov a calificat drept “o scriitură de bulevard” afirmația că autoritățile Federației Ruse ar fi convenit în 2016 să-l susțină în alegeri, pentru funcția de președinte al SUA, pe Donald Trump.
Пленарная сессия Европарламента - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Politică
Parlamentului European i se solicită să nu recunoască alegerile din Rusia
Publicația britanică susține că a intrat în posesia unor “documente secrete ale Kremlinului”. Din acestea ar reieși că președintele rus, Vladimir Putin, ar fi autorizat personal o operațiune secretă de susținere a lui Trump în alegerile din 2016, în cadrul unei ședințe secrete a Consiliului de Securitate al Rusiei din 22 ianuarie 2016. La ședință ar fi participat premierul de atunci Dmitri Medvedev și secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev.
Guardian susține că participanții la ședință au convenit că în mandatul lui Trump, Casa Albă urmează să ajute la realizarea “obiectivele strategice” ale Moscovei, printre care, potrivit ziarului, “instabilitatea socială” în SUA și slăbirea pozițiilor la negocieri a președintelui american.
Publicația susține că printr-un ordin care conține semnătura președintelui rus, serviciile au primit sarcina să identifice căile de susținere a lui Trump.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0