Ochii spre cer: Mâine va avea loc cel mai spectaculos fenomen astronomic din acest an

© REUTERS / Jon NazcaЗвездное небо, наблюдаемое во время метеорного потока Персеиды близ Малаги, Испания
Звездное небо, наблюдаемое во время метеорного потока Персеиды близ Малаги, Испания - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Abonare
Ne aşteaptă o ploaie de stele. Mâine noaptea îşi face apariţia curentul de meteori Perseide, care va putea fi urmărit din întreaga lume.
CHIȘINĂU, 16 iul - Sputnik. Cea mai mare ploaie de stele din acest an va începe mâine și va dura până în 24 august. Fenomenul astronomic spectaculos va atinge apogeul în noaptea de 12 august, la ora 23:00. Atunci, vom putea urmări pe cer circa 60 de stele căzătoare pe oră, din întreaga lume. 
Лунное затмение наблюдали в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2019
Spectacole celeste: Cele mai impresionante fenomene astronomice ale anului 2019
Perseide este cel mai celebru curent de meteori, pentru că perioada în care poate fi văzut se suprapune cu concediile și cei mai mulți oameni pot sta până târziu să privească cerul. Curentul produce între 50 şi 80 de meteori pe oră, existând şi ani când activitatea este mai numeroasă.
Numele fenomenului astronomic provine din grecescul Perseides, un termen care se referă la fiii eroului mitologic Perseu. Ploaia de meteoriți a fost observată constant pe o perioadă de mai bine de 2.000 de ani, primele informații privind acest fenomen fiind din Estul Îndepărtat.
Perseide este cel mai vizibil noaptea. Astfel, asigurați-vă că vă aflați într-un loc întunecat, de preferat departe de oraș, unde nu sunt multe lumini.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0