Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Imagini dramatice: Ard pădurile din România - risc de dezastru ecologic

Incendiu de vegetație la Ungheni - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un incendiu a cuprins unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din România – și riscă să devină un adevărat dezastru ecologic.
BUCUREȘTI, 16 iul – Sputnik. Superba pădure de pin din zona Tișovița (comuna Dubova) din Parcul Natural Porțile de Fier a fost cuprinsă de flăcări.
Conform informațiilor presei locale, flăcările au cuprins circa 6 hectare de pădure de conifere, într-o zonă protejată – anunță ”Actual Mehedinți”.
”Flăcările sunt înalte, cuprinzând întreaga lungime a copacilor”, transmite sursa citată, avertizând că ”focul se propagă cu repeziciune”, deoarece bucăți desprinse din copaci, cuprinse de flăcări, cad și se rostogolesc dând foc mai departe vegetației uscate.
La fața locului se intervine cu forțe sporite al ISU, dar și localnicii ajută la încercare de stingere a focului.
”Intervenția este una dificilă din cauza accesibilității scăzute, neexistând posibilitatea să se ajungă cu apă în zonă”, arată ”Actual Mehedinți”.
Se intervine cu lopeți, încercând să de facă șanțuri în jurul focarelor. De asemenea, ISU Mehedinți a solicitat intervenție aeriană și se așteaptă sosirea unui elicopter care sa disperseze apa și materiale de stingere deasupra zonelor incendiate.
”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este, din primele verificări, un trăsnet” transmite ”Actual Mehedinți”.
Fluxul de știri
0