Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se vor scumpi sau nu carburanții: Ce spune ANRE

© Sputnik / Vladimir Astapkovich /  / Accesați arhiva multimediaStație de alimentare, carburanți
Stație de alimentare, carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția de Reglementare în Energetică a decis să majoreze marja comercială angro a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat.
CHIȘINĂU, 16 iul - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a majorat astăzi marja de comercializare angro a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat. Decizia prevede modificarea valorilor marjelor la comercializarea cu ridicata a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat, pentru semestrul doi al anului 2021. Potrivit hotărârii aprobate de ANRE, marja de comercializare a benzinei și motorinei a fost majorată cu aproximativ 380 de lei și va fi de peste 1 140 de lei, iar a gazului lichefiat cu aproximativ 150 de lei la tonă și va fi mai mare de 600 de lei. Aceste modificări, spun directorii ANRE nu vor influența creșterea prețurilor cu amănuntul la produsele petroliere, prețul la pompă fiind calculat în baza parametrilor stabiliți anterior.
АЗС - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Societate
Legea privind plafonarea prețurilor la carburanți ar putea fi modificată. Anunțul ANRE
Directorii ANRE spun că elaborarea în regim de urgentă a proiectului respectiv vine într-un context de perturbare a importurilor de produse petroliere pe piața regională, a creșterii continue a cotațiilor internaționale și are ca scop neadmiterea unor posibile penurii pe piața carburanților din Republica Moldova.
Totodată, companiile petroliere spun că modificările aprobate astăzi nu le acoperă cheltuielile, în special la motorină. În context, trei mari rețele de benzinării din țară au anunțat în cadrul ședinței că ar putea să rămână integral fără benzină și motorină în timpul apropiat. 
Amintim că de la 1 iulie, ANRE stabilește din nou prețurile plafon la carburanți, după o pauză de peste doi ani. Noua metodologie a început să fie aplicată în urma unor modificări legislative adoptate de Parlament în luna aprilie. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0