Video - Inundații extrem de puternice în Belgia: Cel puțin șase morți

© AFP 2024 / FRANCOIS WALSCHAERTSInundaţii devastatoare în Belgia
Inundaţii devastatoare în Belgia - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Abonare
Şi în Belgia inundaţiile au făcut ravagii, în mai multe districte. Până acum s-au raportat cel puțin șase morți şi mai multe persoane sunt date dispărute.
BUCUREŞTI, 15 iul – Sputnik, Doina Crainic. Patru corpuri neînsuflețite au fost găsite joi în districtul Verviers, Belgia, a declarat magistratul de serviciu la procuratura din Verviers. Acești oameni au murit în urma ploilor abundente care au căzut în regiune. Deocamdată nu se ştie cu precizie identitatea victimelor sau locurile unde au fost descoperite rămășițele.

Alte două decese, în Eupen și în Aywaille

De asemenea, potrivit rtbf.be, alte două persoane și-au pierdut viața ieri, în timpul inundațiilor violente care au afectat provincia Liège, fapt confirmat în această dimineață de Catherine Delcourt, guvernatorul provinciei Liège. „Pe parcursul întregii zile au fost probabil două decese, mi s-a spus și despre persoane dispărute”, a spus guvernatorul.

În Eupen, un tânăr de 22 de ani a sărit în apă cu o geamandură, potrivit ziarului în limba germană Grenz-Echo. Corpul său a fost găsit mai târziu de serviciile de urgență. „Este prea devreme pentru a face o evaluare definitivă; operațiunile sunt încă în desfășurare”, scrie ziarul.
Corpul neînsuflețit al altei persoane a fost găsit miercuri la Aywaille, a declarat joi primarul Thierry Carpentier.
Un bărbat de 50 de ani s-a înecat în pivnița sa de pe strada Bignoul. Bărbatul ar fi încercat să găsească singur o soluție la problema inundațiilor. Ca şi în alte municipalități din provincia Liège, situația din municipiul Aywaille rămâne problematică: „Ne confruntăm cu dificultăţi în ceea ce privește evacuarea cetățenilor, care sunt blocaţi în anumite locuri din cauza creşterii nivelului apelor. O barcă ar trebui totuși să facă posibilă evacuarea”, a spus primarul comunei Aywaille. Potrivit sursei citate, o mare parte a Valoniei şi mai multe provincii flamande se află joi într-o situație gravă din cauza fenomenelor meteo severe care au făcut ravagii în ţară.
Fluxul de știri
0