Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Numirea lui Logsdon – semn că Moldova este importantă pentru SUA

© Pexels / Ketut SubiyantoФлаг США
Флаг США - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Abonare
Noul ambasador american este un diplomat profesionist și un bun cunoscător al politicii est-europene.
CHIȘINĂU, 15 iul. - Sputnik. Noul ambasador al SUA în Moldova cunoaște bine țările fostei URSS și va urma cu exactitate instrucțiunile de la Washington. Despre aceasta a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova Alexandra Filipenko, cercetător științific superior la Institutul SUA și Canada al Academiei de Științe a Rusiei.
Kent Doyle Logsdon este diplomat de carieră care, spre deosebire de predecesorul său și de mulți diplomați din epoca Trump, este un profesionist în relațiile internaționale. Timp de mai mulți ani a lucrat în cadrul Departamentul uide Stat, mai mult decât atât, este în gradul de consilier al ministrului, a menționat expertul.
TELEGRAMMMM "{$url}"
"Logsdon a activat inclusiv la ambasadele din Georgia, Ucraina, Kazahstan. Este un diplomat care știe perfect cum funcționează sistemul Departamentului de Stat. Este un cunoscător serios al politicii europene și est-europene, știe bine ce se întâmplă în acest teritoriu. Numirea sa este un semn că această direcție este importantă pentru Departamentul de Stat ", a spus Filipenko.
Se întâmplă ca diplomații să fie numiți în Europa din Statele Unite ca un soi de pensionari onorifici, pentru meritele lor din trecut. Însă nu este cazul aici, a spus expertul. Logsdon este un diplomat profesionist și vine la Chișinău pentru a lucra, nu doar pentru a fi fața țării sale.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0