Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre principiile relațiilor cu țările vecine

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaПрямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Abonare
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a făcut un comentariu la articolul său despre unitatea rușilor și ucrainenilor.
CHIȘINĂU, 14 iul - Sputnik. În relațiile cu vecinii săi, Rusia caută soluții de compromis acceptabile pentru toți, a declarat președintele rus Vladimir Putin. A doua zi după lansarea materialului său despre Ucraina, președintele Federației Ruse a făcut comentarii extinse cu privire la semnificația și scopul publicației.
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Rusia
Putin a publicat un articol despre unitatea rușilor și ucrainenilor
"Căutăm căi de compromis care duc la situația de a-i mulțumi pe parteneri. Acesta este un proces dificil de negociere, dar ne încărcăm cu răbdare și căutăm soluții acceptabile pentru toți", a spus Putin la postul de televiziune Rusia 24, scrie RIA Novosti.
"Relațiile pe arena internațională, chiar și în rândul țărilor apropiate și vecine - sunt întotdeauna rezultatul unui compromis, construind o anumită imagine a relațiilor. Nimeni nu poate, noi nu avem astfel de obiective care să oblige pe cineva să întreprindă anumite acțiuni, noi căutăm compromisuri", a spus Vladimir Putin.
Potrivit președintelui, pentru Federația Rusă este important nu modul în care statele vecine, inclusiv Ucraina, își construiesc viața politică externă, ci să nu existe amenințări pentru Rusia.
"Pentru Rusia este important ca problemele și amenințările să nu fie create pentru noi. Dar vedem că începe dezvoltarea militară a acestui teritoriu (Ucraina) și asta ne îngrijorează", a declarat Putin.
Textul articolului președintelui rus „Despre unitatea istorică a rușilor și ucrainenilor” a fost publicat luni pe site-ul oficial al Kremlinului. Putin a spus că este convins de unitatea popoarelor rus și ucrainean și respectă limba și tradițiile Ucrainei.
Флаг Украины на здании Верховной рады в Киеве - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Rusia
Putin a explicat de ce Ucraina nu a fost inclusă în lista țărilor neprietenoase
Președintele a menționat că este imposibil să se împartă moștenirea culturală comună, iar zidul care a apărut între Rusia și Ucraina este o mare nenorocire și tragedie comună.
În opinia sa, Occidentul a intervenit direct în afacerile Ucrainei în 2014, rusofobia agresivă a naționaliștilor radicali a început să determine politica de stat din țară.
Comentând cuvintele despre „țara agresor”, Putin a reamintit că Rusia este unul dintre cei trei parteneri comerciali principali ai Ucrainei și sute de mii de ucraineni vin în Rusia să lucreze. Președintele rus consideră că adevărata suveranitate a Ucrainei este posibilă anume în parteneriat cu Federația Rusă.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0