Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe locuri bugetare pentru viitorii studenți: Despre ce universități este vorba

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaStudenți, ore, universitate
Studenți, ore, universitate - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Abonare
Peste cinci mii de locuri bugetare urmează să fie puse la dispoziția absolvenților din acest an. Cabinetul de miniștri a aprobat o hotărâre în acest sens.
CHIȘINĂU, 14 iul - Sputnik. În cadrul ședinței de miercuri a miniștrilor în exercițiu a fost aprobată hotărârea ce prevede numărul de locuri bugetare din cadrul universităților, puse la dispoziție pentru viitorii studenți.
Admiterea 2021: Ce propun universitățile tinerilor - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Podcasturi
Admiterea 2021: Ce le propun universitățile tinerilor
Astfel, s-a decis acordarea a 5 070 de locuri bugetare pentru cei care urmează să-și facă studiile de licență. Aceste locuri sunt repartizate în baza a 26 de domenii generale de studii, pentru a le oferi posibilitate universităților să înmatriculeze în funcție de solicitările candidaților. 
Cele mai multe locuri la licență se oferă pentru domeniile: Științe ale educației - 1 254 de locuri; Inginerie, tehnologii și arhitectură - 1 107 locuri; Tehnologii ale informației și comunicațiilor - 633 de locuri și Științe agricole și medicină veterinară - 161 de locuri. 
Ministerul Educației a menționat în nota informativă a hotărârii că, în contextul situației epidemice, dar și a lipsei acute de cadre medicale, s-a decis majorarea cu 15 locuri bugetare pentru specialitățile medicale. 
Totodată, s-a majorat numărul de locuri bugetare pentru Academia Militară a Forțelor Armate. Decizia de a pune la dispoziție încă 25 de locuri a venit la solicitarea Ministerului Apărării pe motiv că există un deficit de ofițeri în cadrul Armatei Naționale. 
De locuri bugetare vor beneficia și studenții străini. Astfel, în acest sens au fost puse la dispoziție 76 de locuri pentru ciclul de licență ți 30 de locuri pentru masterat. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0