Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: În Moldova este necesară unificarea partidelor de stânga

© Sputnik / Mihai CarausМарш сторонников Блока коммунистов и социалистов
Марш сторонников Блока коммунистов и социалистов - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Abonare
Președintele PSRM a vorbit despre necesitatea creării unui singur partid de stânga în Moldova, pentru a nu dispersa voturile electoratului comun.
CHIȘINĂU, 14 iulie - Sputnik. Partidele de stânga din Moldova, care mărturisesc valori și scopuri comune, trebuie să se unească în unul singur. Acest lucru a fost declarat miercuri în cadrul unei emisiuni televizate de către fostul președinte al Moldovei, șeful Partidului Socialiștilor Igor Dodon.
"Consider că flancul stâng trebuie unificat, trebuie adunate toate cioburile și creat un singur partid, aceasta este ideea mea personală, nu am discutat-o cu nimeni deocamdată. În viitor trebuie să ne gândim să-i unim pe toți patrioții, pe cei care împărtășesc aceleași valori pentru a acționa în front unit", a declarat Dodon.
Pavel Midrigan - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Societate
Greșelile comise de BECS: De ce au acumulat mai puține voturi la alegeri
El a menționat de asemenea că Partidul Comuniștilor și Partidul Socialiștilor vor crea o singură fracțiune în Parlament și vor participa în bloc comun la viitoarele alegeri pentru Adunarea Populară din Găgăuzia.
Potrivit lui Dodon, o echipă politică puternică pe flancul stâng poate fi creată pentru că există mulți profesioniști în partidele de stânga, aceștia trebuie doar uniți.

Alegerile în Moldova

Amintim că pe 11 iulie, în Moldova s-au desfășurat alegerile parlamentare anticipate. Conform rezultatelor după procesarea a 100% din procesele verbale, PAS a adunat 52,80 la sută dintre voturi, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 27,17%, Partidul Politic „ȘOR” - 5,74%.
Ceilalți concurenți electorali nu depășesc pragul necesar pentru accederea în Parlament. Pe locul patru se situează blocul Renato Usatîi cu 4,10% din voturi, al cincilea este Partidul Platformei Demnitate și Adevăr cu 2,33%, urmat de Partidul Democrat cu 1,81%, PP DA - 1,45%.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0