Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aprobat: Moldovenii se vor odihni cinci zile la sfârșitul lunii august

© Sputnik / Mihai CarausOameni
Oameni - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Abonare
Moldovenii vor avea parte de o minivacanță de cinci zile la sfârșitul verii. Guvernul a aprobat hotărârea privind transferul unei zile de odihnă pentru anul 2021.
CHIȘINĂU, 14 iul - Sputnik. Veste bună pentru moldoveni. La sfârșitul lunii august, aceștia se vor putea odihni timp de cinci zile. Asta după ce cabinetul de miniștri a aprobat miercuri hotărârea cu privire la transferul unei zile de odihne.
Mare - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2021
Societate
Cumperi bilet de vacanță de la agenție de turism, dar călătoria este anulată: Ce faci?
Astfel, pentru autoritățile și instituțiile publice, ziua de 30 august se va considera zi de odihnă, iar ziua de 21 august 2021 – zi lucrătoare.
Ministerele și alte autorități administrative centrale vor asigura, în ziua considerată lucrătoare, activitatea eficientă a unităților subordonate. Pentru unitățile din sectorul real al economiei naționale, prezenta hotărâre are caracter de recomandare. Proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la transferul unei zile de odihnă în anul 2021 este elaborat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în baza prevederilor Codului Muncii.
De Ziua Independenței, pe 27 august, bugetarii au liber în mod tradițional. Apoi urmează două zile de weekend, iar marți, 31 august, este Ziua Limbii Române, declarată oficial zi liberă. Rămâne doar ziua de luni, 30 august, care a fost anunțată liberă pentru ca bugetarii să poată avea o minivacanță.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0