Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un fost deputat PDM ar putea rămâne fără apartament

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaDiplomat
Diplomat  - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Abonare
Un fost deputat PDM ar putea rămâne fără apartamentul familiei sale, de peste 300 de metri pătrați, după ce Autoritatea Națională de Integritate a avut câștig de cauză în dosar. Instanța a pus sub sechestru locuința acestuia din centrul Capitalei.
CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Autoritatea Națională de Integritate a câștigat primul dosar în instanță. Este vorba despre cauza civilă ANI împotriva fostului deputat PDM Nae-Simion Pleșca, cu privire la confiscarea averii nejustificate, cu aplicarea măsurii asiguratorie și anume, punerea sub sechestru a unui bun imobil.
Alina Munteanu - Sputnik Moldova, 1920, 19.06.2021
Podcasturi
Averile funcționarilor publici: Ce spun specialiștii din cadrul ANI
Săptămâna trecută, Curtea de Apel Chișinău a admis cererea de recurs a Autorității Naționale de Integritate împotriva încheierii din 17 mai 2021 a Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, casând astfel încheierea primei instanțe. 
În urma acestei decizii, fostul deputat PDM Nae-Simion Pleșca ar putea rămâne fără apartamentul deținut de familia sa, de peste 300 de metri pătrați, care se află în centrul Capitalei, iar acum este pus sub sechestru de către instanță. 
Potrivit ANI, decizia luată de magistrații Curții de Apel este una irevocabilă.
Stanislav Pavlovschi - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2021
Republica Moldova
Averile judecătorilor - controverse privind criteriile de evaluarea magistraților
Într-un comunicat de presă, ANI precizează că în decembrie 2020, în cadrul unei proceduri de control a averii, instituția a stabilit că fostul deputat și familia acestuia, au admis o diferență substanțială între bunurile dobândite și veniturile realizate pe parcursul deținerii mandatului de deputat în perioada septembrie 2015- martie 2019, în valoare de peste 830 de mii de lei, precum și deținerea nejustificativă a acestora.
„Pe cauza dată, inspectorul de integritate a decis confiscarea averii nejustificate și, suplimentar, a remis un denunț către Procuratura Generală pentru inițierea unei cauze penale pe aspectul îmbogățirii ilicite. Dacă actul de constatare al ANI, emis în decembrie 2020 pe numele fostului deputat va fi menținut de către instanța de judecată și va rămâne definitiv, averea nejustificată constatată urmează a fi confiscată în folosul statului”, se menționează în comunicatul Autorității Naționale de Integritate. 
Precizăm că Nae-Simion Pleşca a ocupat funcția de deputat în fracțiunea PLDM, în perioada 2016-2017, el a fost deputat neafiliat. După votul acordat investirii Guvernului Filip a fost exclus din partid, iar în aprilie 2017 a aderat la fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0