Incendiu la un spital COVID-19: peste 40 de morți - VIDEO

© REUTERS / ESSAM AL-SUDANIIncendiu la o secție COVID dintr-un spital din Irak
Incendiu la o secție COVID dintr-un spital din Irak - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Abonare
Incendiu puternic la un spital din orașul Nasiriyah din sudul Irakului. Cel puțin 44 de persoane au murit, iar alte 67 au fost rănite. Este al doilea incendiu din Irak soldat cu morți la o unitate medicală pentru pacienții cu Covid-19.
CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik.  Din imaginile video de la locul tragediei se observă un fum întunecat care se ridică deasupra Spitalului Educațional Imam Hussein din Nasiriyah, din Irak. Un alt video arată cum victimele sunt scoase din clădire.
​Incendiul a izbucnit luni seara în interiorul zonei de izolare a spitalului pentru tratamentul COVID-19, a informat agenția de știri INA din Irak. Astăzi, de dimineață continue operațiunile de căutare, sugerând că numărul victimelor ar putea continua să crească. Un număr mare  de pacienți dispăruți rămâne a fi nedivulgat.
​Primele rapoarte sugerează că explozia ar fi fost provocată de la rezervoarele de oxigen.
În urma tragediei, managerii de sănătate și apărare civilă ai orașului au fost suspendați și arestați la ordinul prim-ministrului irakian Mustafa al-Kadhimi. Șeful spitalului a fost plasat și el în izolator.
Un alt incendiu devastator a avut loc în luna aprilie la un spital din Belgrad. Cel puțin 82 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite când un rezervor de oxigen a explodat într-un spital pentru pacienții cu COVID-19. Incendiul ar fi izbucnit în secția de terapie intensivă, iar multe dintre decese au rezultat din faptul că pacienții au fost decuplați de la instalațiile de asigurare cu oxigen pentru evacuare și au fost intoxicate cu fum.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0