Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine ar putea deveni președinte al Parlamentului în noua legislatură

© Sputnik / Rodion ProcaЗаседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură
Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Abonare
Doctorul habilitat în drept constituțional Teodor Cârnaț a explicat în emisie la Radio Sputnik Moldova cine ar putea deveni președinte al Parlamentului în actuala conjunctură politică.
CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Teodor Cârnaț consideră că, cel mai probabil, în funcția de președinte al Parlamentului va fi numit vicepreședintele PAS Sergiu Litvinenco. 
TELEGRAMMMM "{$url}"
„Cred că viitorul președinte de Parlament va fi Sergiu Litvinenco. Ei au posibilitatea să promoveze și alte persoane la funcția de președinte de Parlament. Numai că domnul Litvinenco a fost cel mai implicat în acțiunile acestea parlamentare și cunoaște foarte bine regulamentul Parlamentului. Pentru un speaker, pentru a face față procedurilor parlamentare, eu cred că este potrivit”, a menționat expertul în emisie la Radio Sputnik Moldova.
Doctorul habilitat în drept constituțional și fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii a spus de asemenea cine ar putea deveni prim-ministru în noul guvern care va fi format de PAS.
 Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
ALEGERI PARLAMENTARE 2021
Ultima oră! Întreaga conducere a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr și-a dat demisia
„Este de așteptat că va fi Gavrilița, deoarece nu întâmplător Gavrilița a intrat în acest joc. Cert este faptul că deja pregătește programul de guvernare cu care să vină la putere, prin care să ceară votul de încredere din partea Parlamentului și cred că și pe o parte din miniștrii pe care i-a prezentat atunci doamna Gavrilița îi vom vedea în viitorul cabinet de miniștri al Republicii Moldova”, a precizat Cârnaț.
El a afirmat de ademenea că primele persoane de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate se vor regăsi în noul Guvern.
„Foarte mult contează cine va fi ministru al Justiției. Dacă va fi Olesea Stamate, având o practică de ministru anterior, s-ar putea încet-încet să se deprindă cu faptul că ei se află la guvernare și de ei depinde totul. În felul acesta, guvernul va fi „vioara nr.1” în viitoarea activitate a Parlamentului. Toate proiectele de legi vor fi elaborate în cadrul Guvernului, iar Parlamentul va fi mai mult un mecanism de vot”, a spus Cârnaț.
Expertul a precizat că, cel mai probabil, noul Guvern va fi învestit la începutul lunii august, după ce vor fi validate alegerile de către Curtea Constituțională. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0