Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Uimitor: Cine câștigă alegerile la Orhei

© Sputnik / Rodion PROCAПарк
Парк - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Abonare
Partidul Politic Șor pierde alegerile în Orhei. Orheienii au dat votul în favoarea deputaților de la PAS.
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Cu o diferență de aproape 10% față de Partidul Șor, Partidul Acțiune și Solidaritate câștigă alegerile în raionul Orhei. Astfel, la procesarea a 98,80% din procesele verbale, pentru PAS și-au dat votul  de alegători, ceea ce contituie % din sufragii, iar pentru PPȘ - de cetățeni cu drept de vot, adică %. Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor acumulează puțin peste 9% din voturile alegătorilor. 
Выборы в парламент Молдовы 2021  - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Politică
Cum s-a votat în raionul Maiei Sandu: Rezultate finale
Conform Codului Electoral, pragul minim de acces în Parlament pentru partide sau alte organizații social-politice este de 5%, pentru un blocuri electorale – de 7%, iar pentru candidații independenți – de 2%. Pentru a fi considerate valabile, la alegeri trebuie să participe nu mai puțin de 1/3 din numărul total al alegătorilor.
Procesele-verbale cu privire la rezultatul votării vor trebui să fie transmise către CEC nu mai târziu de 48 de ore de la închiderea secțiilor de votare. Până la 20 iulie 2021 inclusiv, Comisia Electorală Centrală va transmite către Curtea Constituțională documentele electorale privind organizarea şi desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, dar și rezultatele totalizării voturilor pe țară. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0