Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rezultat final în stânga Nistrului: Cine a câștigat

© Sputnik / Rodion ProcaГерб ПМР
Герб ПМР - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Abonare
Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor acumulează cel mai mare număr de voturi de la alegătorii din stânga Nistrului.
CHIȘINĂU, 12 iul - Sputnik. Alegătorii din stânga Nistrului au votat. După procesarea a 100% din procesele verbale, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor acumulează cel mai mare număr de voturi.
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
ALEGERI PARLAMENTARE 2021
Ultima oră - Alegeri parlamentare anticipate 2021: Câți moldoveni au ieșit la vot
Astfel, potrivit datelor de pe site-ul oficial al Comisiei Electorale Centrale, pentru BECS și-au dat votul 62,21 % din alegătorii din stânga Nistrului.
Pentru cei de la PAS au votat 13,59 % din moldovenii cu drept de vot.
În regiunea transnistreană, Partidul Politic Șor acumulează 6,25 % din sufragii, Partidul Democrat - 2,75 %, PACE - 1,92, iar Blocul lui Renato Usatîi - 1,82 % din voturi. 
Moldovenii au ales duminică deputații care vor constitui Parlamentul de legislatura a XI-a. Conform Codului Electoral, pragul minim de acces în Parlament pentru partide sau alte organizații social-politice este de 5%, pentru un blocuri electorale – de 7%, iar pentru candidații independenți – de 2%.
Pentru a fi considerate valabile, la alegeri trebuie să participe nu mai puțin de 1/3 din numărul total al alegătorilor.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0