Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi date de la CEC: 99,86% din voturi numărate

© Sputnik / Mihai CarausВыборы в парламент Молдовы 2021
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Iată cum s-a modificat rezultatul după numărarea a peste 99,86 % din procesele verbale. Cele mai noi date de la CEC.
CHIȘINĂU, 12 iul – Sputnik. După prelucrarea a 99,86 la sută dintre procesele verbale de la 2145 de secții de votare, Partidul Acțiune și Solidaritate deține majoritatea voturilor alergătorilor. Iată cât acumulează formațiunile care, cel mai probabil vor accede în noul Parlament:
  • Partidul Acțiune și Solidaritate - 52,72 %
  • Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 27,24 %
  • Partidul Politic „ȘOR” - 5,75 %.
Ceilalți concurenți electorali nu depășesc pragul necesar pentru accederea în Parlament. Pe locul patru se situează blocul Renato Usatîi cu 4,10% din voturi, al cincilea este Partidul Platformei Demnitate și Adevăr cu 2,33%, urmat de Partidul Democrat cu 1,81%, PP DA - 1,45%.
PAS a prezentat lista candidaților la parlamentare - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Politică
Este sigur: PAS are majoritatea parlamentară, după 95 la sută de voturi numărate
Alte formațiuni politice au acumulat un procent nesemnificativ din opțiunile electoratului
Până la 25 iulie 2021 inclusiv, Înalta Curte urmează să confirme sau infirme legalitatea alegerilor pentru Parlamentul Republicii Moldova, va valida mandatele deputaților aleși și va confirma lista candidaților supleanți. Ulterior, Curtea Constituțională va transmite Parlamentului procesul verbal cu privire la rezultatele alegerilor, însoțit de avizul Curții Constituționale și hotărârea privind validarea mandatelor de deputat. 
Moldovenii au ales duminică deputații care vor constitui Parlamentul de legislatura a XI-a. Conform Codului Electoral, pragul minim de acces în Parlament pentru partide sau alte organizații social-politice este de 5%, pentru un blocuri electorale – de 7%, iar pentru candidații independenți – de 2%. Pentru a fi considerate valabile, la alegeri trebuie să participe nu mai puțin de 1/3 din numărul total al alegătorilor.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0