Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920
ALEGERI PARLAMENTARE 2021
Ultimele știri și cele mai importante despre alegerile parlamentare anticipate din Moldova, desfășurate pe 11 iulie 2021

Grosu: Suntem gata să numim un nou Guvern

© Sputnik / Mihai CarausPAS a prezentat lista candidaților la parlamentare
PAS a prezentat lista candidaților la parlamentare - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Liderul partidului Acține și Solidaritate, Igor Grosu, anunță despre pașii următori ai formațiunii, după ce a câștigat alegerile parlamentare anticipate.
CHIȘINĂU, 12 iul - Sputnik. Liderul PAS, Igor Grosu, anunță că PAS are pregătită garnitura guvernamentală și este gata să numească un nou Guvern.  În cadrul unui briefing de presă, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate a precizat că ăși dorește învestirea unui Guvern cât mai curând posibil. 
„Avem pregătită garnitura guvernamentală și suntem gata să numim un nou Guvern și să prezentăm publicului un plan guvernamental pentru următorii patru ani”, a mai spus Grosu. 
În context, Grosu anunță câteva priorități ale formațiunii pentru următoarea perioadă de guvernare. Așadar, pe lista priorităților PAS rămâne „curățarea justiției și lupta cu corupția”. Grou spune că procurorii și judecătorii corecți vor avea undă verde la recuperarea miliardului furat. 
PAS a prezentat lista candidaților la parlamentare - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Societate
Cine sunt cei 63 de deputați PAS care acced în noul Parlament
„Confiscarea averilor hoților și schemacilor, stoparea fluxurilor enorme de bani care se fură pe spatele cetățenilor de rând. A doua prioritate fa vi atragerea investițiilor și fondurilor europene”, a spus Grosu. 
În acest sens, Grosu a reiterat angajamentul PAS de a ridica pensia minimă la 2 mii de lei. O altă prioritate ține schimbarea modului de funcționare a instituțiilor statului. Totodată, Grosu apelează la cetățenii Republicii Moldova, cu experiență în guvernare, să se implice în procese transformaționale din țara noastră.
„Ne dorim să numim cât mai repede un Guvern profesionist și eficient, care să rezolve problemee urgente. Facem apel la oamenii Moldovei cu experiență relevantă în guvernare, management, drept, relații internaționale să apeleze la PAS în cazul în care pot să se implice în procese transformaționale în țară. În cazul în care nu pot, dar vor să ajute îi rugăm să se implice de la distanță”, a declarat Igor Grosu. 
Марш сторонников Блока коммунистов и социалистов - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Politică
Cine sunt cei 32 de deputați BECS din noul Parlament - Lista integrală
Grosu spune că este nevoie de eforturi solide și acțiuni curajoase pentru a face față problemelor din țară. Acesta recunoaște că nu va fi ușor să facă din Republica Moldova o țară prosperă. 
„Știm că nu va fi ușor. Să faci dintr-o țară săracă și coruptă una prosperă care își servește cetățenii este un drum lung, pe alocuri anevoios”, a mai spus liderul PAS. 
Acesta le-a mulțumit cetățenilor care au dat votul pentru formațiunea pe care o conduce și a promis că va avea grijă de toți cetățenii acestei țări, indiferent pentru cine au votat. Grosu a precizat că acum sunt în așteptarea validării scrutinului de către Curtea Constituțională, iar noul Legislativ să înceapă lucrul cânt mai repede. 
Fluxul de știri
0