Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920
ALEGERI PARLAMENTARE 2021
Ultimele știri și cele mai importante despre alegerile parlamentare anticipate din Moldova, desfășurate pe 11 iulie 2021

Dodon: Ce se va schimba în relația dintre Moldova și Rusia după alegeri

© Sputnik / Mihai CarausФлаги Молдовы и России
Флаги Молдовы и России - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Abonare
Liderul socialiștilor a susținut un briefing în care a vorbit inclusiv despre evoluția relațiilor cu Federația Rusă, în condițiile în care PAS a câștigat majoritatea în noul Parlament.
CHIȘINĂU, 12 iul - Sputnik. Igor Dodon consideră că relația dintre Moldova și Rusia ar putea să se înrăutățească, dacă guvernarea care va fi formată după alegerile parlamentare va avea o poziție tranșantă.
„Cred că perioada relațiilor bune care au fost în ultimii patru ani s-a încheiat. Sper că îi va ajunge înțelepciune actualului președinte și colegilor ei să nu aducă relația cu Rusia în situația care a fost până în 2015, când noi practic am rămas fără piață de desfacere, când erau expulzați diplomați ruși din Chișinău. 
Președintele PSRM a explicat în ce condiții s-ar putea întâmpla acest lucru.
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
ALEGERI PARLAMENTARE 2021
Vot categoric pentru PAS: Cum se explică victoria detașată a partidului fondat de Sandu
„Dacă Moldova se va alătura sancțiunilor împotriva Rusiei, așa cum probabil îi vor cere partenerii, asta va fi în detrimentul Moldovei și cetățenilor. Dar asta va duce mai repede la sfârșitul acestei puteri. Noi toți înțelegem că rezultatele alegerilor au fost obținute inclusiv datorită implicării ambasadorilor occidentali în procesul electoral. Acum trebuie să vedem dacă Occidentul va cere sau nu nota de plată. Pentru că plata va fi una geopolitică. O luptă geopolitică împotriva Rusiei. Dacă nu vor avea înțelepciune și vor implementa acest scenariu, atunci în câteva luni totul se va încheia”, a remarcat Dodon.
Duminică, 11 iulie, au avut loc alegeri parlamentare anticipate în Moldova. Participarea la vot a fost de 48,41% (1.477.574 persoane).
După numărarea tuturor voturilor, Partidul Acțiune și Solidaritate deține majoritatea în noul Parlament:
  • Partidul Acțiune și Solidaritate - 52,80%
  • Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 27,17%
  • Partidul Politic „ȘOR” - 5,74%.
Restul concurenților nu depășesc pragul necesar pentru intrarea în parlament.
Fluxul de știri
0