Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Conferința de bilanț a Misiunii de observatori a CSI

Abonare
Urmăriți în direct conferința de presă finală a Misiunii de observator a CSI care a urmat alegerilor parlamentare din Moldova.
Pe 11 iulie, în Moldova au avut loc alegeri parlamentare anticipate. În cursa electorală au fost înregistrate 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. În total, la cele 101 locuri de deputat în parlamentul țării au pretins 1.791 de persoane.
Второй форум Славянских университетов стран СНГ - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Politică
Muhametșin: Atitudinea cetățenilor moldoveni față de Rusia nu s-a schimbat
Observatorii din partea CSI care au urmat procesul de vot vor vorbi despre modul în care s-au desfășurat alegerile, vor spune dacă au fost depistate anumite nereguli și dacă organizarea a corespuns tuturor standardelor.
Conform Codului Electoral, pragul minim de acces în Parlament pentru partide sau alte organizații social-politice este de 5%, pentru un blocuri electorale – de 7%, iar pentru candidații independenți – de 2%. Pentru a fi considerate valabile, la alegeri trebuie să participe nu mai puțin de 1/3 din numărul total al alegătorilor.
Reprezentanții Misiunii au efectuat monitorizarea în 34 de secții de votare, inclusiv din Belgia, Bulgaria, Marea Britanie, Grecia, Italia, Spania, Țările de Jos, Portugalia, România, Franța, Germania, Republica Cehă, Israel, China, Turcia, Japonia și Canada.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0