Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primele procese verbale au ajuns la CEC: Când va fi anunțat rezultatul

© Sputnik / Mihai CarausВыборы в парламент Молдовы 2021
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisia Electorală Centrală a recepționat primele procese verbale. Rezultatele preliminare vor fi comunicate de CEC mai târziu.
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Comisia Electorală a recepționat copiile proceselor verbale de la secțiile de votare de la Tokio și Beijing. Rezultatele preliminare vor fi prezentate însă doar după închiderea tuturor secțiilor de votare, a anunțat președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil în cadrul briefing-ului de la ora 19:00. Președintele CEC a prezentat datele privind prezența la vot pe țară, în străinătate, dar și în regiunea trasnistreană.
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Societate
Cine sunt cei mai activi alegători: Iată cum arată cei care au votat
Aceste date se schimbă și pot fi urmărite pe site-ul CEC la rubrica Alegeri Parlamentare Anticipate - Prezența la Vot. Potrivit datelor afișate în timp real, până la ora 19:00, la cele 41 de secții de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului peste 30 de mii de persoane au votat. Dorin Cimil a precizat că procesul de votare în secțiile de votare deschise în țară, dar și în cele de peste hotare se desfășoară calm, iar incidente majore nu au fost înregistrate. 
„Până la această oră, o parte din sesizările depuse în mod oficial la CEC au fost examinate în mod regulamentar și oferite răspunsuri. În cazul altor sesizări este nevoie de documentare suplimentară”, a declarat Cimil. 
Potrivit Inspectoratului General al Poliției, până la ora 16:00 au fost înregistrate peste o sută de cazuri de încălcare a legislației. Cimil spune că o parte din aceste cazuri nu s-au adeverit, iar la altele au loc acțiuni de acumulare și administrare a probelor pentru constatarea existenței sau inexistenței faptelor sesizate. 
Amintim, secțiile de votare se vor închide la ora 21:00, ora statului în care acestea sunt deschise. Activitatea secției de votare poate fi prelungită cu cel mult două ore. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0