Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: BECS anunță ce acțiuni va întreprinde

© Sputnik / Mihai CarausМарш сторонников Блока коммунистов и социалистов
Марш сторонников Блока коммунистов и социалистов - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Abonare
Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor anunță ce pași urmează să facă după anunțarea rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare anticipate.
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor este în procesul de colectare a încălcărilor depistate în procesul electoral. Ulterior se va decide dacă vor contesta sau nu rezultatul alegerilor parlamentare anticipate. Informații în acest sens a oferit socialistul Vlad Batrîncea în cadrul unui briefing de presă. 
Top 5: Partidele care au acumulat cele mai multe voturi 90% - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Politică
Top 5: Partidele care au acumulat cele mai multe voturi
„După procesarea a peste o mie de procese verbale din țară și de peste hotare constatăm că în Parlament trec trei formațiuni politice. O responsabilitate foarte mare pentru aceste partide politice”, a declarat Batrîncea. 
Acesat a mai spus că liderul PSRM, Igor Dodon, va susține mâine la ora 11:00 un brifing pentru a anunța pașii următori ai Blocului. Duă procesarea a aproape 70% din procesele verbale, BESC acumulează 31,35% din sufragii. 
Conform Codului Electoral, pragul minim de acces în Parlament pentru partide sau alte organizații social-politice este de 5%, pentru un blocuri electorale – de 7%, iar pentru candidații independenți – de 2%. Pentru a fi considerate valabile, la alegeri trebuie să participe nu mai puțin de 1/3 din numărul total al alegătorilor.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0