Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primele informații despre prezența la vot: Câți oameni au votat

© Sputnik / Mihai CarausВыборы в парламент Молдовы 2021
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Abonare
În mai puțin de o oră, la alegerile parlamentare anticipate au votat peste 5% din alegători. În afara țării au votat în jur de 10 mii de oameni.
CHIȘINĂU, 11 iulie - Sputnik. Potrivit Comisiei Electorale Centrale a Moldovei, până la ora 08.45, peste 155de  mii de cetățeni cu drept de vot au venit la secțiile de votare din țară și din străinătate.
Dintre aceștia, peste 10 mii de persoane au votat la secțiile de votare din străinătate, potrivit datelor online de pe site-ul CEC.
TELEGRAMMMM "{$url}"

Alegeri parlamentare anticipate în Moldova

Alegerile parlamentare anticipate au loc în Moldova pe 11 iulie. Secțiile de votare din țară s-au deschis la ora 7.00 și își vor încheia activitatea la ora 21.00.
Alegerile parlamentare anticipate 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Societate
CEC a prezentat primele informații privind scrutinul de astăzi
În cursa pentru mandatele deputat participă 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. În total, 1791 de persoane pretind la cele  101 locuri în parlamentul țării.
Au fost admiși să participe la alegeri următorilor actori politici, dispuși în funcție de numărul de ordine în buletin:  Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”;  Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”; Blocul electoral „RENATO USATÎI”; Partidul Politic „Șor”; Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate; Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor; Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa - Надежда”; Partidul Democrat din Moldova; Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”; Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”; Partidul Politic „Democraţia Acasă”; Partidul Politic „NOI”; Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”; Partidul Politic ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR; Partidul Politic Partidul Verde Ecologist; Partidul Politic „Partidul Legii şi Dreptăţii”; Partidul Politic „Puterea Oamenilor”; Partidul Regiunilor din Moldova; Partidul „Patrioții Moldovei”; Partidul Politic „PARTIDUL SCHIMBĂRII”; PARTIDUL POLITIC NOUA OPȚIUNE ISTORICĂ; Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii; Veaceslav Valico (candidat independent).
Conform Codului Electoral, pragul minim de acces în Parlament pentru partide sau alte organizații social-politice este de 5%, pentru un blocuri electorale – de 7%, iar pentru candidații independenți – de 2%.
Potrivit legii, partidele, alte organizații social-politice, blocurile electorale și candidații independenți care au acumulat mai puțin decât numărul necesar de voturi sunt excluși prin hotărârea CEC din procesul de distribuire a mandatelor.
Alegerile pot fi declarate nevalabile dacă la ele participă mai puțin de o treime din numărul persoanelor incluse pe listele electorale.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0