Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Năstase: A fost o campanie plină de propagandă

© Sputnik / Mihai CarausAndrei Năstase
Andrei Năstase - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Abonare
Liperul Platformei politice Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase a făcut declarații după închiderea secțiilor de vot.
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Liderul Platformei Demnitate și Adevări susține că această campanie electorală a fost una „plină de propagandă, fakenews și intoxicare a opiniei publice. Declarația a fost făcută în cadrul unui brifieng de presă după închiderea secțiilor de votare. Năstase i-a îndemnat pe toți observatorii prezenți în secțiile de votare din străinătate, dar și cele din țară să monitorizeze procesul până la final. Liderul PPDA și-a expus și nemulțumirea față de decizia Curții Supreme de Justiție de a deschide pentru alegătorii din regiunea transnistreană 41 de secții de votare și nu 12 cum au solicitat aceștia. 
Выборы в парламент Молдовы 2021  - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Politică
Ultima oră! Rezultatele sondajului after-poll - cine a acumulat cele mai multe voturi
Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari a precizat că pentru platformă a fost o campanie complicată. Acesta a mai spus că reprezentanții PPDA s-au aflat astăzi în toate localitățile din Zona de Securitate pentru monitorizarea procesului electoral. Slusari, dar și Năstase nu au ezitat să spună odată în plus că PPDA este pregătită pentru guvernare, pentru formarea unei majorități parlamentare. Potrivit rezultatelor preliminare ale sondajului after-poll realizat prin telefon la comanda Comunității „WatchDog.MD” și a Institutlui de Politici Publice, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr acumulează 1,8% din sufragii.
Conform Codului Electoral, pragul minim de acces în Parlament pentru partide sau alte organizații social-politice este de 5%, pentru un blocuri electorale – de 7%, iar pentru candidații independenți – de 2%. Pentru a fi considerate valabile, la alegeri trebuie să participe nu mai puțin de 1/3 din numărul total al alegătorilor.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0