Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Japonia este prima țară unde s-au deschis secțiile de vot: Cine sunt primii alegători

© Sputnik / Mihai CarausAlegeri
Alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Abonare
S-a dat startul votului în diasporă. Prima secție de votare a fost deschisă în Japonia, iar primii alegători deja și-au exercitat dreptul la vot. Este vorba despre o familie stabilită în Tokio. 
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. În timp ce la Chișinău era ora 01:00, în Tokyo și Beijing deja se deschideau secțiile de vot pentru alegerile parlamentare anticipate. Astfel, primii alegători au fost soții Guțu, care de 14 ani sunt stabiliți în prefectura Toyama.
В Молдове открылись избирательные участки - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Politică
Secțiile de votare s-au deschis: Moldova își alege Parlamentul
Dorin și Liudmila Guțu au parcurs 400 de kilometri, timp de cinci ore, pentru a putea participa la alegerile parlamentare anticipate de astăzi. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Dorin este antreprenor în domeniul IT și importator de vinuri moldovenești în Japonia, iar Liudmila este profesoară la școala de limbă engleză pe care a fondat-o în localitate.
Soții au mers ca să-și exercite dreptul la vot alături de cei doi copii. 
„Participarea la alegeri reprezintă cea mai bună lecție de patriotism care putem să o oferim copiilor noștri. Fiind de 14 ani plecați peste hotare, ne bucurăm pentru posibilitatea de a vota pentru un viitor prosper și sperăm mult ca cetățenii din țară cât și cei din diasporă să meargă astăzi la vot. Votul fiecărui om contează”, au declarat soții Guțu.
Precizăm că toate cele 150 de secții de vot din străinătate vor fi deschise între orele 07:00 - 21:00 (ora locală din fiecare stat).
Moldovenii din străinătate pot urmări pe paginile oficiale web și Facebook a ambasadelor informații despre condițiile sanitare pe care urmează să le respecte și alte actualizări importante în ziua votului. Aici puteți accesa toate paginile necesare. 
Cei care nu cunosc unde se află cele mai apropiate secții de votare din străinătate, pot accesa site-ul https://diaspora.cec.md/ al Comisiei Electorale Centrale.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0