Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încălcările depistate dimineața la alegeri: Sunt și cazuri de transportare a alegătorilor

© Sputnik / Mihai CarausAlegeri parlamentare anticipate 2021
Alegeri parlamentare anticipate 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Abonare
Misiunea Promo-Lex a prezentat informații despre primele încălcări depistate în procesul de vot. Printre încălcări se numără cazuri de agitație electorală, fotografierea buletinelor de vot, votarea în grup, dar și altele. 
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Șeful misiunii „Promo-Lex”, Nicolae Panfil, a prezentat informațiile cu privire la primele încălcări depistate de observatori în cadrul scrutinului parlamentar de astăzi.
Poliția a primit 30 de automobile noi - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Societate
Poliția la datorie în ziua alegerilor: Ce încălcări s-au înregistrat de ziua tăcerii
Astfel, în aproape șase la sută dintre secțiile de votare monitorizate de „Promo-Lex” nu se efectuează triajul alegătorilor. Totodată, observatorii au semnalizat și două cazuri de transportare organizată a alegătorilor.
În șase cazuri s-a întrerupt procesul de filmare în cadrul secțiilor de votare din cauza unor defecțiuni tehnice. Observatorii au depistat și trei cazuri de agitație electorală. În 16 cazuri au fost găsite afișaje electorale în apropierea secțiilor de votare. Potrivit lui Panfil, președinții secțiilor de votare trebuiau să înlăture în raza a 100 de metri de la secție toate afișele electorale pentru a nu influența alegătorii în drum spre urnele de vot. 
Opt cazuri de fotografiere a buletinelor de vot au semnalizat observatorii și încă trei cazuri de votare în grup. Potrivit lui Panfil, s-a încercat intrarea în cabina de vot a două sau mai multe persoane. 
Șeful misiunii „Promo-Lex” a precizat că în secțiile de vot din țară sunt 600 de observatori ai misiunii, iar alți peste o sută monitorizează situația inclusiv pe drumurile naționale pentru a depista cazurile de transportare organizată a alegătorilor. 
Nicolae Panfil a menționat că misiunea va veni cu informații suplimentare referitor la încălcările înregistrate în ziua alegerilor. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0