Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce încălcări a mai înregistrat Promo-LEX până în momentul de față

© Sputnik / Mihai CarausAlegeri parlamentare anticipate 2021
Alegeri parlamentare anticipate 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Abonare
Misiunea Promo-LEX a venit din nou cu o listă a încălcărilor depistate de observatori. Astfel, de dimineață și până la ora 14:00, au fost înregistrate 340 de semnalări, dintre care 211 cazuri au fost constatate ca fiind incidente.
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Șeful misiunii „Promo-LEX”, Nicolae Panfil, a prezentat în cadrul unui briefing informații cu privire la noile încălcări înregistrate de observatori.
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Politică
Rezultatele sondajului after-poll realizat în cadrul alegerilor parlamentare
Astfel, potrivit lui, din cele peste două sute de incidente depistate în ziua alegerilor, zece cazuri sunt de încercare de corupere a alegătorilor. Nicolae Panfil susține că la o secție de vot din Chișinău un alegător a fost auzit de către un observator că discuta la telefon și îi spunea interlocutorului că se duce la vot pentru că i se vor plăti 75 de euro. Panfil a enumerat și alte cazuri în care s-ar fi încercat coruperea alegătorilor.
Alte 13 cazuri de agitație electorală au depistat observatorii „Promo-LEX” până la ora 14:00, iar 20 de cazuri privesc transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de vot.
Șeful misiunii „Promo-LEX” a mai declarat în cadrul briefing-ului că, în 14 cazuri, observatorii au depistat pe listele electorale persoane decedate, iar unii alegători nu s-au regăsit în liste. Încă o categorie de încălcări este și depistarea persoanelor neautorizate în incinta secțiilor de votare. 
Panfil a precizat că în ziua alegerilor nu va da niciun nume de persoane care ar fi implicate în aceste încălcări pentru a nu influența procesul de vot, dar după alegeri, în raportul „Promo-LEX”, se va găsi descrierea amănunțită a situațiilor de încălcare. Șeful misiunii „Promo-LEX” a precizat că următoarele date despre încălcările în ziua alegerilor vor fi făcute publice publicate în jurul orei 19:00. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0