Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CEC: Unele secții din străinătate sunt suprasolicitate

© Sputnik / Mihai CarausAlegerile parlamentare anticipate 2021
Alegerile parlamentare anticipate 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Abonare
Comisia Electorală Centrală a anunțat în cadrul unui nou briefing că procesul de votare decurge într-un regim normal și fără incidente majore. 
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Președintele CEC, Dorin Cimil a declarat în cadrul briefing-ului că toate secțiile de votare din Asia și Europa sunt deja deschise și că urmează în timpul apropiat să fie deschise și secțiile din SUA și Canada.
Girofar - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Societate
Poliția a prezentat date despre noi încălcări depistate la alegeri
Totodată, Cimil a precizat că la unele secții de votare din străinătate se înregistrează un flux mai mare de cetățeni care vor să-și exercita dreptul la vot.  Este vorba în special de următoarele țări: Italia, Franța, Irlanda, Germania, România, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Portugalia și Grecia. 
În context, președintele CEC a menționat că cele mai solicitate secții de votare sunt în orașele Bologna, Paris, Parma, Verona, Berlin, Frankfurt pe Main, Brescia și Padova. 
Cimil susține că la CEC a fost depusă și o contestație care se referă la acțiuni de agitație electorală, iar instituția a trimis sesizarea spre examinare Poliției. 
TELEGRAMMMM "{$url}"
Totodată, Cimil a îndemnat oamenii să se alăture campaniei lansate de Ministerul Sănătății și după votare să meargă la vaccinare. 
Precizăm că până la ora 12:30 peste 23% dintre alegători și-au exercitat dreptul la vot. În străinătate, până la amiază, au votat peste 80 de mii de alegători. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0