Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrei Năstase a venit la Varnița - ce se întâmplă la secțiile de votare

© Sputnik / Rodion ProcaAndrei Năstase a venit la Varnița
Andrei Năstase a venit la Varnița - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Abonare
Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Andrei Năstase a venit la Varnița, unde au fost deschise secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului.
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Corespondentul Sputnik Moldova care se află la Varnița, unde au fost deschise secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului, transmite că în localitate și-a făcut apariția președintele PPDA Andrei Năstase. 
© Sputnik / Rodion ProcaAndrei Năstase a venit la Varnița
Andrei Năstase a venit la Varnița - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Andrei Năstase a venit la Varnița
Politicianul a discutat cu mai mulți observatori internaționali, care monitorizează procesul de vot la secțiile de votare din localitate. 
Mai devreme acolo a venit și liderul Partidului Unității Naționale Octavian Țîcu, dar până la această oră nu s-au înregistrat incidente, așa cum s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din luna noiembrie a anului trecut. 
© Sputnik / Rodion ProcaOctavian Țîcu a venit la Varnița
Octavian Țîcu a venit la Varnița - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Octavian Țîcu a venit la Varnița
Mai devreme vicepreședintele Comitetului pentru CSI al Dumei de Stat Kazbek Taisaev, care se află la Varnița, a vorbit despre felul în care se desfășoară procesul de vot. 
„Sunt în Varnița, am fost în satele vecine, am fost la Chișinău. Am fost deja la peste zece secții și peste tot situația este calmă și normală. Desigur, aici, la hotar, la alegerile prezidențiale anterioare, au fost oameni care au destabilizat situația. Și acum sunt aici reprezentanții acestor grupuri, dar organele de aplicare a legii le-au blocat foarte competent și nu au permis organizarea provocărilor. Oamenii pot veni în siguranță la secția de votare și pot vota. Până acum, totul este liniștit. Să dea Domnul ca până la sfârșitul zilei totul să continue așa cum este acum", a spus Taisaev.
Un grup mare de observatori din structurile oficiale ale Comunității Statelor Independente se află la Chișinău și monitorizează alegerile parlamentare anticipate.
De menționat că pentru alegerile parlamentare anticipate, CEC a acreditat 2 442 observatori, dintre care 1800 naționali și 642 internaționali. Aceștia reprezintă societatea civilă, organizații internaționale, misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova, guvernele statelor străine, autorități electorale din alte țări, concurenții electorali.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0