Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Alegeri în Parlamentul Moldovei – rezultatele preliminare ale CEC

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Urmăriți în transmisiune directă declarațiile Comisiei Electorale Centrale cu privire la desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate în Moldova și vedeți cum se modifică prezența la vot a alegătorilor pe parcursul zilei.
Alegerile parlamentare anticipate au loc în Moldova pe 11 iulie. Secțiile de votare din țară s-au deschis la ora 7.00 și își vor încheia activitatea la ora 21.00.
În cursa pentru mandatele deputat participă 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. În total, 1791 de persoane pretind la cele  101 locuri în parlamentul țării.
Lei - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Politică
Câți bani au cheltuit concurenții electorali pentru campanie: Datele CEC - Foto
Au fost admiși să participe la alegeri următorilor actori politici, dispuși în funcție de numărul de ordine în buletin:  Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE”;  Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”; Blocul electoral „RENATO USATÎI”; Partidul Politic „Șor”; Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate; Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor; Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa - Надежда”; Partidul Democrat din Moldova; Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”; Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”; Partidul Politic „Democraţia Acasă”; Partidul Politic „NOI”; Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei”; Partidul Politic ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR; Partidul Politic Partidul Verde Ecologist; Partidul Politic „Partidul Legii şi Dreptăţii”; Partidul Politic „Puterea Oamenilor”; Partidul Regiunilor din Moldova; Partidul „Patrioții Moldovei”; Partidul Politic „PARTIDUL SCHIMBĂRII”; PARTIDUL POLITIC NOUA OPȚIUNE ISTORICĂ; Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii; Veaceslav Valico (candidat independent).
Conform Codului Electoral, pragul minim de acces în Parlament pentru partide sau alte organizații social-politice este de 5%, pentru un blocuri electorale – de 7%, iar pentru candidații independenți – de 2%.
Potrivit legii, partidele, alte organizații social-politice, blocurile electorale și candidații independenți care au acumulat mai puțin decât numărul necesar de voturi sunt excluși prin hotărârea CEC din procesul de distribuire a mandatelor.
Alegerile pot fi declarate nevalabile dacă la ele participă mai puțin de o treime din numărul persoanelor incluse pe listele electorale.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0