Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cutremur puternic în Tadjikistan – sunt morți și răniți

© Pixabay / Angelo_GiordanoЗемлетрясение
Землетрясение - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Abonare
Zeci de case distruse și mai mulți morți - după cutremurul puternic, în Tadjikistan a fost constituită o Comisie specială condusă de prim-ministrul țării.
CHIȘINĂU, 10 iul. - Sputnik. Cinci locuitori ai Tadjikistanului au murit în urma unui cutremur puternic care a avut loc noaptea. Despre aceasta a  anunțat Comitetul pentru Situații Excepționale al țării, scrie Sputnik Tadjikistan.
Сейсмограф  - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2021
Societate
Cutremur important și de adâncime la hotar cu Republica Moldova
Este precizat că persoanele decedate sunt din localitatea rurală Langari Șohh din regiunea Tadjikabad. Doi copii au fost răniți și au fost transportați la spital.
În urma mișcărilor telurice, în câteva sate au fost distruse în jur de douăzeci de case de locuit.
Președintele țării Emomali Rahmon a dispus crearea unei comisii conduse de premierul țării. La fața locului s-au deplasat reprezentanți ai departamentelor de profil.
Cutremurul s-a produs în țară la ora locală 02:14 (05:14 Chișinău). Epicentrul s-a aflat la 164 de kilometri nord-est de Dușanbe și la 169 de kilometri sud-est de Hudjand, fiind localizat la o adâncime de 40 de kilometri. Centrele de seismologie din lume au prezentat date diferite privind intensitatea cutremurului – de la 5,7 grade pe Richter până la 6,4 grade.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0